Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Akvizicija
  • 18.04.2024. 19:00
  • Zagrebačka, Ivanić Grad

Tvornica za proizvodnju stočne hrane iz Ivanić-Grada postaje dio RWA grupe

Tvornica proizvodi oko 80.000 tona krmne smjese i dodataka godišnje, a osim velikih skladišnih prostora, na prostoru tvrtke nalazi se i nekoliko poljoprivrednih silosa, objavili su iz Patent Co.

Foto: Patent Co.
  • 6.865
  • 538
  • 0

Tvornica za proizvodnju stočne hrane iz Ivanić-Grada, dio Belje Plus d.o.o. sustava, u budućnosti će djelovati pod okriljem RWA Raiffeisen Ware Austria, međunarodne trgovačke, uslužne i investicijske grupe iz Austrije.

Kako su objavili iz tvrtke Patent Co., RWA International Holding preuzeo je krajem ožujka hrvatsku tvornicu krmnih smjesa AISLE40, čime je proširio svoju prisutnost u području stočne hrane i dodataka hranidbi u području jugoistočne Europe. 

"Ovom transakcijom u mogućnosti smo pojačati naše aktivnosti u području stočne hrane, ne samo u Hrvatskoj, već i na tržištima u susjedstvu. Naš cilj je kontinuirano širiti vlastitu tržišnu poziciju", rekao je Lukas Maier, voditelj odjela za stočnu hranu RWA.

Ističu kako tvornica u Ivanić-Gradu proizvodi oko 80.000 tona krmne smjese i dodataka godišnje. Logistički je povezana cestom i željeznicom. Osim velikih skladišnih prostora, na prostoru tvrtke, dodaju, nalazi se i nekoliko poljoprivrednih silosa. "U budućnosti će ih iznajmljivati i njima upravljati RWA Hrvatska, koja će ih koristiti za daljnje proširenje infrastrukture za poljoprivredne i operativne resurse", stoji u priopćenju.

Otvorili novu podružnicu u Hrvatskoj

Navode kako u Ivanić-Gradu radi 63 djelatnika koje će preuzeti Patent Co Hrvatska. Naime, kako bi učinkovito koordinirali svoje poslovne aktivnosti, Patent Co. osniva novu podružnicu u Hrvatskoj pod navedenim imenom.  

Inače, Patent Co. je međunarodno etablirano društvo u području proizvodnje stočne hrane sa sjedištem u Mišićevu u susjednoj Srbiji, koje plasira potpunu stočnu hranu, proteinsku hranu i premikse na regionalna tržišta. S dodacima hranidbi uspješno zastupljen na tržištima Europe, Azije, Sjeverne, Srednje i Latinske Amerike. Zapošljava oko 280 radnika i ostvario je promet od 117,5 milijuna eura u 2023. godini. 

RWA Raiffeisen Ware Austria djeluje kao proizvođač, pružatelj usluga i trgovac u poslovnim područjima poljoprivrede, tehnologije, energije, građevinskih materijala te kućanstva i vrta. Kao krovna organizacija skladišnih kooperativaca u Austriji, pružaju sveobuhvatnu ponudu usluga u spomenutim područjima. Osim toga, RWA upravlja velikim brojem udjela i podružnica u Austriji i istočnoeuropskim zemljama. Putem strateškog saveza s BayWa-om, integrirana je u veliku međunarodnu tvrtku. 

Za više informacija, kontaktirajte RWA International - Patent Co. Hrvatska d.o.o. na e-mail: info.hr@patent.co.com


Tagovi

Patent Co. Patent Co. Hrvatska Tvornica krmne smjese Tvornica Ivanić Grad Tvornica AISLE40 RWA International Holding Lukas Maier


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰